MENU

Open trap dichtmaken

 

Dichtmaken van een Open trap 

 

Voordelen van een open trap dichtmaken

Een open trap oogt ruimtelijker ten opzichte van een dichte of gesloten trap. Een open trap kan bovendien een prachtige verbinding vormen tussen twee woonvertrekken. Desondanks besluiten veel mensen de trap dicht te maken om opbergruimte te creëren of vanwege de veiligheid van de kinderen.


Veiligheid bij het dichtmaken van de trap
Over de veiligheid van de trap moet goed nagedacht worden. In het artikel 'Eerste Hulp bij een onveilige trap' vindt u diverse praktische tips over hoe u een trap veilig kunt maken, onder andere door antislip-reliëf.


Uiteraard is voor de allerkleinsten een dichte trap veiliger dan een open trap aangezien er zich in een open trap geen stootborden bevinden. De meeste volwassenen passen niet tussen de treden, maar kinderen vaak wel. Uitglijden op een open trap heeft daarom vaak verregaande gevolgen. Maar voor alle trappen geldt dat kleine kinderen de trap beter niet zonder toezicht kunnen betreden.


Voordelen open trap
Toch heeft ieder trapmodel zijn voordelen en charmes. Juist doordat een open trap een verbinding vormt tussen woonruimten maakt deze onderdeel uit van het interieur. Door eenvoudigweg de treden van een nieuw trapdecor te voorzien, wordt de trap een opvallend element of rustpunt in uw woning.


Voordelen van een dichte trap
Een dichte trap of gesloten trap kan ook zorgen voor meer opbergruimte. Indien u een dichte trap voorziet van een afscheiding of deur levert het een extra voorraadruimte of inbouwkast op. Is de trap in de hal gesitueerd? Dan is dit erg handig voor bijvoorbeeld accessoires als paraplu's, hoeden en tassen.

 

Ook bespaart u met een dichte trap op de energiekosten, want er gaat veel warmte onnodig verloren tussen de traptreden. Bij het dichtmaken van de open trap houden de stootborden de warmte tegen. De ruimte wordt meteen een stukje knusser en gezelliger!

 

Advies
Uiteraard wenst u optimaal geïnformeerd te zijn, voordat u beslist uw trap dicht te (laten) maken.
Indien u hulp of informatie wenst bij het maken van de juiste keuze, neemt u dan contact met ons op voor een gratis en vrijblijvende afspraak aan huis.


NEWstairs is specialist op het gebied van traprenovatie & -bekleding. Binnen één dag uw trap als nieuw? Uw trap, ons vak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NEWstairs trapconfigurator

NEWstairs trapconfigurator

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw traprenovatie of -bekleding?

Met een paar muisklikken ziet u hoe u een greep uit de diverse opties kunt combineren.

CREËER HIER UW EIGEN TRAP