MENU

Veel gestelde vragen

Wat zijn de kosten van een traprenovatie of –bekleding?
Een aantal factoren spelen een rol bij het bepalen van de kosten, bijvoorbeeld de huidige staat van uw trap en het model. Daarnaast is het belangrijk om uw wensen goed in kaart te brengen. Om u direct inzicht in de kosten te kunnen geven bieden we u een gratis, vrijblijvende afspraak met één van onze vakkundige adviseurs aan. Deze neemt de stalen uit het NEWstairs kleurenpalet mee, zodat u op uw eigen trap een voorproefje van het resultaat kunt zien.

 

Heeft u uw keuze gemaakt, dan kan onze adviseur aan de slag met de prijsberekening. Zodra deze  uw trap heeft opgemeten wordt ter plekke een nauwkeurige berekening gemaakt. Zo heeft u een duidelijk zicht op de kosten van uw traprenovatie.

 

Bestaat de mogelijkheid om achteraf te betalen?

Wij bieden inderdaad de mogelijkheid om uw traprenovatie of bekleding achteraf te betalen. Klik hier voor meer informatie over een finanieringsmoglijkheid.

 

Waarom dien ik een afspraak te maken?

Wij vinden het belangrijk om u een vakkundig en gedegen advies  te kunnen geven. Wanneer u bij uw thuis een afspraak maakt met één van adviseurs, bent u verzekerd van een persoonlijk advies op maat. U heeft bovendien alle tijd om een keuze te maken uit de meegebrachte kleurstalen en u kunt zien hoe de kleuren passen bij uw interieur.

 

Wat is het verschil tussen traprenovatie en trapbekleding?
Bij het opknappen van trappen spreken we van renoveren. Vaak zijn dit trappen waarvan de oppervlakte versleten is. Maar het kan ook zo zijn dat het uiterlijk van een trap niet meer aansluit bij de rest van het interieur. Net als vervanging van meubels kan ook een traprenovatie veel betekenen voor de sfeer en uitstraling van een woning. Trapbekleding verwijst naar het bekleden van betonnen trappen. Dit zijn nieuwe trappen in bijvoorbeeld nieuwbouwwoningen of wanneer er gekozen is voor het vervangen van de houten trap door een gegoten betonnen trap.

 

Hoe lang duurt een renovatie of bekleding?

Meestal kunt u binnen een dag genieten van uw traprenovatie of –bekleding. Kiest u voor een totaalpakket met bijvoorbeeld de bijbehorende wangen (zijkanten) van de trap, hal- en overloopvloer en een nieuwe leuning of balustrade dan kan het zijn dat we hiervoor 2 dagen nodig hebben. Maar maakt u zich geen zorgen, aan het einde van de eerste dag laten we alles netjes en opgeruimd achter.

 

Zit er garantie op de producten?

Ja, bij ons vindt u unieke garantie van 15 jaar. Andere leveranciers bieden slechts 10 jaar garantie, maar wij vinden dat u minimaal 15 jaar moet kunnen genieten van uw nieuw beklede of gerenoveerde trap. Bovendien zijn wij CBW-erkend. Dit houdt in dat we een betrouwbare partner zijn en dat uw rechten als consument gewaarborgd zijn.

 

Welke trappen zijn geschikt voor renovatie of bekleding?

We renoveren en bekleden iedere trap. Of dit nu het opknappen van een houten trap is, of een nieuwe betonnen trap. En niet alleen rechte trappen komen hiervoor in aanmerking, ook trappen met een draai en open trappen zijn bij ons in vakkundige handen.

 

Welke materialen worden er gebruikt?

U hoeft nooit meer te schuren of schilderen. We gebruiken namelijk houten overzettreden, die gemaakt zijn van HDF. Dit is geperst board met zéér hoge dichtheid. De houtvezels zijn gedroogd en doormiddel van hars met elkaar verbonden. De toplaag van de NEWstairs overzettreden bestaat uit CPL (continuous pressed laminate) wat deze stoot- en slijtvast* maakt. Daarnaast zijn ze voorzien van een aluminium legering wat (in)deuken en slijtage voorkomt. Al onze kleuren zijn voorzien van reliëf waardoor het oppervlak een antislipfunctie heeft en wat daarnaast de hardheid ten goede komt.

 

* Het onafhankelijke Europese classificatie orgaan EPLF beoordeelt onze NEWstairs producten met de hoogst haalbare classificatie: AC5. Dit wil zeggen dat onze materialen uitermate geschikt zijn voor in woningen en zelfs uitstekend presteren op intensief commercieel gebruik. Op bijvoorbeeld slijt- en slagvastheid en brandveiligheid voldoet NEWstairs dus perfect aan de kwaliteitseisen.

 

 

 

NEWstairs trapconfigurator

NEWstairs trapconfigurator

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw traprenovatie of -bekleding?

Met een paar muisklikken ziet u hoe u een greep uit de diverse opties kunt combineren.

CREËER HIER UW EIGEN TRAP