Een trap in modern Zwart-Wit

Hoewel er binnen elke woonstijl vele varianten zijn, heeft een modern interieur een aantal specifieke kenmerken. Zo zijn kleuren, vormen en materialen bepalend voor een interieur dat ‘modern’ genoemd mag worden.

Intens Zwarte trap

Denk bij een modern interieur aan strakke lijnen, een lichte vloer en rechte meubels. Deze laatste hoeven overigens echt niet te bestaan uit (duur) design van de bovenste plank. Met een slimme combinatie tussen nieuwe en ‘oude’ meubels kom je een heel eind! Ook van de trap maak je eenvoudig een uitgesproken modern onderdeel van je interieur.


Onze favoriet is een modern interieur in zwart-wit! Tijdloos, stijlvol en mateloos populair; de combinatie van zwart en wit is een match made in heaven. Een traprenovatie in NEWstairs Oak Black past uitstekend in een moderne, witte hal. Het intense zwart geeft de trap nog meer diepte en klasse. En hoe gaaf is de combinatie met witte stootborden?

Toegegeven, enkel zwarte en witte stijl-items in een interieur kunnen wat hard ogen. Grijstinten zijn in dat geval geweldige verbinders voor de verschillende elementen. De trap in een NEWstairs betonlook haalt er net het scherpe randje vanaf. Een traprenovatie in het lichte eikendecor Oak White Wash zorgt voor een subtiele, geleefde uitstraling. Bovendien is er volop te variëren en combineren met leuningen en balustrades in RVS (inox) of Royal Black.

Moderne twist

Houten shutters met horizontale lamellen zijn een sublieme toevoeging aan een woonstijl met een moderne twist. Wit, zwart en grijs behoren niet voor niets tot de meest populaire kleuren van Van Eyck shutters. Als opvallende eyecatcher kun je kiezen voor één kleurrijk accessoire om de boel een beetje op te fleuren. Denk bijvoorbeeld aan een grote, groene plant. Bijkomend voordeel; die brengt meteen (letterlijk) leven in de brouwerij.

Moderne trapvorm

Net als de kleur draagt vorm bij aan een moderne inrichting. Wist je bijvoorbeeld dat je je standaard trap doormiddel van een renovatie of bekleding met overzettreden naar een ander trapmodel kan transformeren?


Gaat jouw hart sneller kloppen van een Z- of Bloktrap? Dit is een uitstekende keuze in een modern, eigentijds interieur! De overzettreden en de stootborden worden op specifieke wijze aan elkaar bevestigd waardoor een Z-vorm of Blokvorm ontstaat. Dit wordt vaak toegepast als trapbekleding bij betontrappen en is ook te realiseren bij de renovatie van een bestaande houten trap. Deze vormen doen zowel speels als architectonisch aan en passen perfect binnen een modern interieur waarin gespeeld wordt met lijnen.


Pssst… Kijk voor meer inspiratie voor je trap ook eens op Pinterest en Instagram! Wil je persoonlijk contact of advies? Maak dan een vrijblijvende adviesafspraak!