• Bedrijfsinformatie
 • FAQ

Veel gestelde vragen

Hier vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over traprenovatie en trapbekleding. Staat uw vraag er niet tussen of wilt u liever persoonlijk contact? Neem dan gerust telefonisch of per mail contact met ons op. We staan graag voor u klaar om uw vraag te beantwoorden.

 • Welke maatregelen treft NEWstairs in verband met corona?

Uiteraard volgen wij nauwgezet de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend nemen we dan ook de nodige (hygiëne)maatregelen en volgen de adviezen op om verspreiding en/of besmetting te voorkomen.


Dit houdt enerzijds in dat het voltallige NEWstairs personeel de geldende (hygiëne)maatregelen in acht neemt. Het betekent bovendien dat we hen vragen thuis te blijven in geval van koorts, hoesten en/of verkoudheidsklachten. Bovendien is het goed om te weten:


Dat we bij een adviesafspraak:

 • geen handen schudden bij binnenkomst en vertrek

 • voldoende afstand zullen bewaren

 • voor en na de afspraak de handen zullen wassen

Bij een montageafspraak zullen we:

 • geen handen schudden bij binnenkomst en vertrek

 • voldoende afstand bewaren

 • voor en na montage de handen wassen

 • pauzeren in de montagebus


Heeft u een advies- of montageafspraak? Dan gaat deze vooralsnog gewoon door. Ondervindt u echter gezondheidsklachten of bent u besmet met het coronavirus? Dan vragen we u om ons daarvan op de hoogte te stellen. We zullen onze afspraak dan uitstellen naar een latere, in overleg te bepalen, datum. Indien we genoodzaakt zijn de afspraak vanuit onze kant uit te stellen, dan brengen we u hiervan zo snel mogelijk op de hoogte.


We wensen iedereen een goede gezondheid toe en hopen dat we door samen onze verantwoordelijkheid te nemen, de gevolgen van dit virus voor ons allen zo goed mogelijk te beperken.


Directie en medewerkers NEWstairs

FAQ Traprenovatie & -bekleding
 • Wat zijn de kosten van een traprenovatie of –bekleding?

 • Bestaat de mogelijkheid om achteraf te betalen?

 • Welke materialen worden er gebruikt?

 • Hoe kan ik me voorbereiden op de adviesafspraak?

 • Wat is het verschil tussen traprenovatie en trapbekleding?

 • Hoe lang duurt een traprenovatie of trapbekleding?

 • Zit er garantie op de producten?

 • Welke trappen zijn geschikt voor een renovatie of bekleding?

 • Welke materialen worden er gebruikt?

Wat zijn de kosten van een traprenovatie of –bekleding?
Een aantal factoren speelt een rol bij het bepalen van de kosten, bijvoorbeeld de huidige staat van uw trap en het model. Daarnaast is het belangrijk om uw wensen goed in kaart te brengen. Om u direct inzicht in de kosten te kunnen geven bieden we u een gratis, vrijblijvende afspraak met één van onze vakkundige adviseurs aan. Deze neemt de stalen uit de NEWstairs Collectie mee, zodat u op uw eigen trap een voorproefje van het resultaat kunt zien.


Heeft u uw keuze gemaakt, dan kan onze adviseur aan de slag met de prijsberekening. Zodra deze uw trap heeft opgemeten wordt ter plekke een nauwkeurige berekening gemaakt. Zo heeft u een duidelijk zicht op de kosten van uw traprenovatie.


Bestaat de mogelijkheid om achteraf te betalen?
Wij bieden inderdaad de optie uw traprenovatie of bekleding achteraf te betalen. Klik hier voor meer informatie over een financieringsmogelijkheid.


Waarom dien ik een afspraak te maken?
Wij vinden het belangrijk om u een vakkundig en gedegen advies te kunnen geven. En, misschien nog wel belangrijker, direct inzicht in de kosten. Wanneer u bij uw thuis een afspraak maakt met één van adviseurs, bent u verzekerd van een persoonlijk advies op maat. U heeft bovendien alle tijd om een keuze te maken uit de meegebrachte kleurstalen en u kunt zien hoe de kleuren passen bij uw interieur.


Hoe kan ik me voorbereiden op de adviesafspraak?
Naast functioneel moet een trap natuurlijk mooi & veilig zijn en voldoen aan uw wensen. Zeker weten dat al uw wensen besproken en vragen beantwoord worden? Zo bent u verzekerd van een persoonlijk advies en de beste prijs:


 • Specifieke vragen over uw trap? Noteer deze van te voren, zodat ze zeker aan bod komen

 • Kiest u niet alleen? Dan is het goed als eventuele mede-beslissers bij de afspraak aanwezig zijn

 • Benieuwd naar onze werkwijze? Wij geven u graag een kijkje in de wereld van NEWstairs


Wat is het verschil tussen traprenovatie en trapbekleding?

Bij het opknappen van trappen spreken we van renoveren. Vaak zijn dit trappen waarvan de oppervlakte versleten is. Maar het kan ook zo zijn dat het uiterlijk van een trap niet meer aansluit bij de rest van het interieur. Net als vervanging van meubels kan ook een traprenovatie veel betekenen voor de sfeer en uitstraling van een woning.


Trapbekleding verwijst naar het bekleden van betonnen trappen of nieuwe (vuren) houten trappen. Dit zijn vaak trappen in nieuwbouwwoningen of wanneer er gekozen is voor het vervangen van de houten trap door een gegoten betonnen trap.


Hoe lang duurt een traprenovatie of trapbekleding?
Meestal kunt u binnen een dag genieten van uw traprenovatie of –bekleding. Kiest u voor een totaalpakket met bijvoorbeeld de bijbehorende wangen (zijkanten) van de trap, hal- en overloopvloer en een nieuwe leuning of balustrade dan kan het zijn dat we hiervoor 2 dagen nodig hebben. Maar maakt u zich geen zorgen, aan het einde van de eerste dag laten we alles netjes en opgeruimd achter.


Zit er garantie op de producten?
Ja, bij ons vindt u de unieke garantie van 15 jaar op een NEWstairs traprenovatie -of trapbekleding. Wij vinden dat u minimaal 15 jaar moet kunnen genieten van uw nieuw bekleedde of gerenoveerde trap. Bovendien zijn wij CBW-erkend. Dit houdt in dat we een betrouwbare partner zijn en dat uw rechten als consument gewaarborgd zijn.


Welke trappen zijn geschikt voor een renovatie of bekleding?
We renoveren en bekleden iedere trap. Of dit nu het opknappen van een houten trap is, of een (nieuwe) betonnen trap. En niet alleen rechte trappen komen hiervoor in aanmerking, ook trappen met een draai en open trappen zijn bij ons in vakkundige handen. Ook een marmeren trap is uitstekend te bekleden met nieuwe overzettreden.


Welke materialen worden er gebruikt?
U hoeft nooit meer te schuren of schilderen. We gebruiken namelijk houten overzettreden, die gemaakt zijn van HDF. Dit is geperst board met zéér hoge dichtheid. De houtvezels zijn gedroogd en doormiddel van hars met elkaar verbonden. De toplaag van de NEWstairs overzettreden bestaat uit CPL (continuous pressed laminate) wat deze stoot- en slijtvast* maakt. Daarnaast zijn ze voorzien van een aluminium legering wat (in)deuken en slijtage voorkomt. Al onze kleuren zijn voorzien van reliëf waardoor het oppervlak een antislipfunctie heeft en wat daarnaast de hardheid ten goede komt.


* Het onafhankelijke Europese classificatie orgaan EPLF beoordeelt onze NEWstairs producten met de hoogst haalbare classificatie: AC5.
Dit wil zeggen dat onze materialen uitermate geschikt zijn voor in woningen en zelfs uitstekend presteren op intensief commercieel gebruik. Op bijvoorbeeld slijt- en slagvastheid en brandveiligheid voldoet NEWstairs dus perfect aan de kwaliteitseisen.

FAQ NIEUWE HOUTEN TRAP
 • Welke houtsoorten gebruikt NEWstairs?

 • Wat kost een nieuwe houten trap?

 • Wanneer kiezen voor een nieuwe trap?

 • Bestaat de mogelijkheid om achteraf te betalen?

 • Hoe kan ik me voorbereiden om de adviesafspraak?

 • Welke trapvormen zijn mogelijk?


Welke houtsoorten zijn mogelijk?
We maken uitsluitend gebruik van hoogwaardige houtsoorten voor onze trappen. Denk hierbij aan eikenhout, beukenhout, rubberwood, Iroko en vurenhout. Allen sterke houtsoorten welke perfect toepasbaar zijn voor nieuwe trappen van hoog niveau.


Wat kost een nieuwe trap?
Een aantal factoren spelen een rol bij het bepalen van de kosten van een nieuwe trap, bijvoorbeeld de houtsoort en de trapvorm. Daarnaast is het belangrijk om uw wensen goed in kaart te brengen. Om u direct inzicht in de kosten te kunnen geven bieden we u een gratis, vrijblijvende afspraak met één van onze vakkundige adviseurs aan.


Heeft u uw keuze gemaakt, dan kan onze adviseur aan de slag met de prijsberekening. Er wordt ter plekke een nauwkeurige berekening gemaakt. Zo heeft u een duidelijk zicht op de kosten van uw houten NEWstairs trap.


Wanneer kiezen voor een nieuwe trap?
Bent u aan het verbouwen, dan is het meestal mogelijk om de trap te renoveren of bekleden met overzettreden. Is de staat van de trap echter dermate slecht dat een renovatie geen optie meer is, dan raden we aan een nieuwe trap te plaatsen.


Bouwplannen? Dan dient er ook een beslissing genomen te worden over de nieuwe trap. Hierin zijn een aantal opties; een betontrap of vurenhouten trap die later bekleed wordt of direct kiezen voor een prachtige, houten NEWstairs trap in één van de vele houtsoorten.


Bestaat de mogelijkheid om achteraf te betalen?
Wij bieden inderdaad de optie om uw trap achteraf te betalen. Klik hier voor meer informatie over een financieringsmogelijkheid.


Hoe kan ik me voorbereiden op de adviesafspraak?

Naast functioneel moet een trap natuurlijk mooi & veilig zijn en voldoen aan uw wensen. Zeker weten dat al uw wensen besproken en vragen beantwoord worden? Zo bent u verzekerd van een persoonlijk advies en de beste prijs:


 • Specifieke vragen over uw trap? Noteer deze van te voren, zodat ze zeker aan bod komen

 • Kiest u niet alleen? Dan is het goed als eventuele mede-beslissers bij de afspraak aanwezig zijn

 • Benieuwd naar onze werkwijze? Wij geven u graag een kijkje in de wereld van NEWstairs


Welke trapvormen zijn mogelijk?
Een trap kan vele vormen hebben. De meest bekende trapvormen zijn; de rechte steektrap, trap met kwartdraai en wenteltrap. De beschikbare ruimte, interieurstijl en persoonlijke wensen zijn bepalend voor de trapkeuze. Omdat we maatwerk leveren, vervaardigen we voor elke unieke situatie de perfecte vorm houten trap. Lees hier meer over onze trapvormen en trapmodellen.