Creëer jouw unieke NEWstairs traprenovatie!

NEWstairs; de meest verkochte trap in
België en Nederland!

Al meer dan 15 jaar zijn wij specialist in het renoveren van houten trappen en bekleden van betontrappen. We bieden uitkomst bij iedere trap, of dit nu een (open) houten, betonnen, marmeren of zelfs een stalen trap is. Met nieuwe, op maat gemaakte overzettreden voorzien we de trap vakkundig van een ‘NEW’ jasje. Of je nu zoekt naar een traprenovatie in zwart voor een stijlvolle en moderne look of kiest voor een klassieke uitstraling in warm eikendecor. We staan voor je klaar. Ook een NEWstairs traprenovatie op maat? Jouw trap, ons vak!

Renovatie of bekleding?

Bij het opknappen van een bestaande, versleten, houten trap spreken we van een traprenovatie. Plaatsen we nieuwe treden op een (nieuwe) houten trap, betontrap of marmeren trap dan noemen we dit een trapbekleding.

Traprenovatie of trapbekleding; in beide gevallen bieden we hoe dan ook een uitstekende oplossing voor je trap.

Ook een NEWstairs trap?
Neem contact met ons op!

Voordelen van een NEWstairs trap

Als familiebedrijf timmeren we al meer dan 15 jaar hard aan de weg om trappen te voorzien van een ‘NEW’ jasje. Dit geldt voor zowel het renoveren van een houten trap als het bekleden van een betontrap. Voor onze collectie zijn we continu op zoek naar nieuwe inspiratie en we hebben het gehele productieproces in eigen beheer. Zo zijn we er zeker van dat de NEWstairs collectie uniek is en up-to-date blijft. Van begin tot einde zien we scherp toe op de juiste afwikkeling van joúw wensen.

De belangrijkste voordelen van een renovatie of -bekleding van de trap door NEWstairs:

Hoogwaardige producten

Wij staan 100% achter onze, in eigen beheer geproduceerde, kwaliteitsproducten!


 • 15 jaar garantie op montage en uitloop

 • Collectie in houtdecoren én industrial look

 • Kras- en slijtvaste producten*

 • Veel mogelijkheden in trapmodellen

 • Groot aanbod in leuningen en balustrades

* Het onafhankelijke Europese classificatie orgaan EPLF beoordeelt onze NEWstairs producten met de hoogst haalbare classificatie: AC5. Dit wil zeggen dat onze materialen uitermate geschikt zijn voor in woningen en zelfs uitstekend presteren op intensief commercieel gebruik. Op bijvoorbeeld slijt- en slagvastheid en brandveiligheid voldoet NEWstairs dus perfect aan de kwaliteitseisen.


Binnenkijkers!

Kijk binnen bij Trijntje, Miljuschka en meer om te zien wat een traprenovatie en/of nieuwe houten trap betekent voor je interieur én woonplezier.

We staan voor je klaar met advies op maat!

Ook een NEWstairs trap op maat?

Team NEWstairs

Onze kracht zit niet alleen in onze producten. Met een persoonlijke benadering en gedeelde visie maken we samen NEWstairs succesvol.


 • Familiebedrijf met een passie voor trappen

 • Wensen van de klant staan voorop

 • Productontwikkeling in eigen beheer

 • Eigen, goed opgeleide, vakmensen in dienst

 • Regio-adviseurs in heel Nederland en België

Trap totaalpakket

Naast ons uitgebreide NEWstairs kleurenpalet bieden we, bij een traprenovatie of bekleding van de trap, een exclusief aanbod in leuningen, balustrades en veiligheidsprofielen.

Ook het aanpassen van de bestaande trap naar een nieuw trapmodel is mogelijk. Zo wordt de trap een prachtige binnenkomer. Desgewenst voorzien we ook uw hal- of overloopvloer van een hoogwaardig nieuw jasje.

Garantie op traprenovatie

Een traprenovatie of bekleding van een betontrap door NEWstairs is gegarandeerd een duurzame investering in je interieur.

We bieden daarom een unieke garantie van maar liefst 15 jaar op fabricage-fouten en montage. Bovendien zijn we CBW-gecertificeerd. Zo weet je zeker dat je rechten als consument gewaarborgd zijn.

Onze vakmensen voorzien al meer dan 15 jaar versleten, krakende en lelijke trappen van een ‘NEW’ jasje. Dit alles uiteraard met oog voor detail & een passie voor trappen! Wanneer je voor een kwalitatieve en professionele traprenovatie van NEWstairs kiest, mag je er vanuit gaan dat je trap er weer een hele lange tijd tegen aan kan.


Productie in eigen beheer

Wij staan volledig achter de materialen die we produceren en gebruiken voor het renoveren van trappen. Als volledig autonoom opererend bedrijf hebben we de productie in eigen beheer en verbinden we met trots de naam ‘NEWstairs’ aan onze collectie. Voor onze traprenovaties gebruiken we houten overzettreden met onder andere een:

 • Toplaag van CPL; waardoor de treden uiterst kras- en slijtvast zijn

 • HDF Kern; zorgt voor stevigheid en een lange levensduur van je trap

 • Aluminium legering om deuken te voorkomen

 • Geïntegreerd Antislip-reliëf voor extra veiligheid van de trap

Benieuwd naar wat we kunnen betekenen voor joúw NEWstairs trap? We informeren en inspireren je graag! Of je nu op zoek bent naar een trap met landelijke allure of een renovatie van je houten trap in industriële stijl.

Wat kost een NEWstairs traprenovatie?

Een aantal factoren speelt een rol bij het bepalen van de kosten. Denk bijvoorbeeld aan de huidige staat van de trap en het trapmodel. Zelf heb je ook vast bepaalde wensen voor je trap. Om direct inzicht in de kosten te krijgen bieden we een gratis, vrijblijvende afspraak met één van onze vakkundige adviseurs aan. Als je een keuze hebt gemaakt gaat de adviseur meteen aan de slag met een nauwkeurige prijsberekening op maat.

Hoe lang krijg ik garantie op traprenovatie?

Bij een traprenovatie of trapbekleding van NEWstairs ontvang je 15 jaar garantie. Bovendien zijn wij CBW-erkend. Dat betekent dat we een betrouwbare partner zijn en dat je rechten als consument gewaarborgd zijn.

Welke trappen zijn geschikt voor traprenovatie of trapbekleding?

Wij renoveren en bekleden elke trap. De NEWstairs vakmensen weten raad met het opknappen van een houten, marmeren of betonnen trap. Ook open trappen of trappen met een draai zijn uitstekend te bekleden met nieuwe overzettreden.

Kan ik de traprenovatie later of achteraf betalen?

Bij NEWstairs is het mogelijk om een traprenovatie of trapbekleding achteraf te betalen.

Klik hier voor meer informatie over een financiering.

Wat zijn de voordelen van traprenovatie?

Met een traprenovatie voeg je de trap toe aan je interieur. Zo zorg je ervoor dat een verouderde trap een hippe eyecatcher wordt. Ook zorgt een traprenovatie ervoor dat je trap veiliger wordt. Overzettreden van NEWstairs hebben namelijk een geïntegreerd anti-slipreliëf. Daar kun je nog een nieuwe trapleuning of balustrade aan toevoegen. Een traprenovatie is daarom een duurzame oplossing die voordeliger is dan het plaatsen van een nieuwe trap.

Wat is traprenovatie?

Bij een traprenovatie worden er overzettreden en stootborden geplaatst over de bestaande trap. Als je bijvoorbeeld een gedateerde woning aan het verbouwen bent, is het wel zo mooi om de trap mee te nemen in het interieur. Met traprenovatie geef je jouw trap dus een nieuw leven. Afhankelijk van welke trapstijl je wilt, Mix & Match je met onze trapconfigurator eenvoudig jouw persoonlijke trap met de mogelijkheden binnen de unieke NEWstairs collectie.

Waarom traprenovatie?

Je kunt een NEWstairs traprenovatie laten uitvoeren als je uitgekeken bent op de bestaande trap. Je trap is immers een belangrijk visitekaartje in je interieur en met nieuwe overzettreden is het perfect mogelijk om je trap van een nieuw jasje te voorzien. Als je een versleten trap hebt, is vervanging meestal niet nodig en biedt een traprenovatie uitkomst. Door het plaatsen van nieuwe treden over de bestaande trap, komt er geen hak- en breekwerk aan te pas. Heb je een betonnen trap? Dan is deze vaak nog niet netjes afgewerkt. Een trapbekleding met overzettreden maakt ook van een betonnen trap een prachtige blikvanger.

Hoe wordt een trap gerenoveerd?

Een trap wordt gerenoveerd door middel van overzettreden en eventueel stootborden op de bestaande trap te plaatsen. Onze NEWstairs vakmannen meten de trap nauwkeurig op waarna de overzettreden op maat worden gezaagd. Daarna worden ze over de bestaande treden geplaatst en vastgelijmd.


Afhankelijk van hoe uitgebreid je je trap laat renoveren kan dit al in één dag gerealiseerd worden. Laat je meerdere trappen tegelijk renoveren en deze bijvoorbeeld voorzien van trapverlichting en nieuwe zijkanten (trapwangen), dan kan een NEWstairs traprenovatie meerdere dagen duren. Aan het einde van elke werkdag wordt alles netjes opgeruimd achtergelaten.

Wat kost traprenovatie voor een open trap?

De kosten van het renoveren van een open trap zijn afhankelijk je persoonlijke wensen. Zo kun je er voor kiezen om de treden van je open trap enkelzijdig of dubbelzijdig te laten bekleden. Wanneer je zowel de boven- als onderkant van de bestaande trap laat voorzien van NEWstairs treden, noemen we dat een dubbelzijdige trapbekleding of -renovatie. De kosten daarvan zullen logischerwijs hoger zijn dan wanneer je kiest voor alleen de bovenzijde van je open trap te laten renoveren. Denk daarnaast bijvoorbeeld aan de materiaalkeuze, of je verlichting wilt, welke leuning en zo verder. Bekijk hier hoe een traprenovatie van een open trap in zijn werk gaat.

Welke materiaal wordt gebruikt voor traprenovatie?

Bij NEWstairs gebruiken we onze eigen exclusieve NEWstairs collectie voor het renoveren van je trap. Van karakteristieke eikendecoren tot de robuuste Industrial look; er is altijd een NEWstairs kleur voor joúw traprenovatie! Onze CPL overzettreden zijn voorzien van een geïntegreerd antislip-reliëf en zijn stoot- en slijtvast. Dit is traprenovatie van de hoogste kwaliteit, daarom geven we ook liefst 15 jaar garantie. We hebben de gehele productie van de overzettreden in eigen beheer. Zo zijn we er zeker van dat we 100% kwaliteitsproducten leveren.