MENU

Tips voor het opfleuren van het trapgat | NEWstairs

Bij een opgeknapte en gerenoveerde trap hoort natuurlijk een trapgat met dezelfde uitstraling. Graag geven wij van NEWstairs u tips voor het opfleuren van het trappengat. Zo komt de traprenovatie optimaal tot zijn recht en geniet u van een sfeervolle omgeving in huis.

Fotolijsten in het trapgat
Met stijlvolle muurdecoratie kunt u het trappengat in korte tijd omtoveren tot een stijlvolle ruimte. Hang een serie authentieke schilderijtjes op met foto's van vroeger, uw favoriete filmposter of de mooiste tekeningen van uw kinderen. Ga op zoek naar een leuke compositie van de lijsten op internet; hang ze bijvoorbeeld in lijn met de trap of vul de hele trapmuur met een fotocollage.

Bekleed de trapmuren met lambrisering
Lambrisering is het betimmeren van het onderste gedeelte van de muur in uw woning met panelen. Door het laten plaatsen van lambrisering in het trapgat krijgt de ruimte een klassieke en chique uitstraling. Wilt u liever een eigentijdse look creëren in het trappengat? Verf dan de lambrisering met schoolbordverf of behang elk vlak met een ander patroon.

Speel met trapverlichting
Naast het ophangen van een sfeervolle hanglamp of elegante wandlampjes, zorgt verlichting in de trap voor een unieke uitstraling van uw trap. Tevens draagt trapverlichting bij aan de veiligheid. Bij NEWstairs kan trapverlichting eenvoudig worden geplaatst tijdens een traprenovatie.

Laat ledverlichting plaatsen onder de traptreden voor een knusse en warme uitstraling of ga voor een moderne look met ledverlichting op de bovenkant van de traptreden. Ook kunt u ervoor kiezen om de trapleuning te voorzien van verlichting. Zo wordt uw trappenhuis sfeervol én veilig!


Een opvallend likje verf op de muur
Laat de trap en de ruimte eromheen opvallen met een uniek likje verf. Ga niet voor de standaard kleuren als wit of grijs, maar denk eens out-of-the-box en kies bijvoorbeeld voor muurverf met fijn fluweelpoeder. Hierdoor krijgen de muren rondom de trap een bijzondere, matzachte uitstraling. U gaat nog een stapje verder door alleen een strook op de bovenkant van de muur te verven of door een muur in het trappengat te verven met glitterverf.

Door uw trap te laten renoveren en het trapgat op te fleuren met de bovenstaande tips geeft u de trapruimte een bijzondere en stijlvolle uitstraling. Wilt u meer informatie of advies over het renoveren van de trap? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten. 

 

NEWstairs trapconfigurator

NEWstairs trapconfigurator

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw traprenovatie of -bekleding?

Met een paar muisklikken ziet u hoe u een greep uit de diverse opties kunt combineren.

CREËER HIER UW EIGEN TRAP