NEWstairs renoveert trap in Huis Gemaakt

‘Oogstrelend om echt craftmanship te zien’

Voor het oog van honderdduizenden kijkers hebben Eline (25) en Younes (28) een woning in het tv-programma Huis Gemaakt opgeknapt. Inclusief twee NEWstairs-trappen!


“Dit konden we niet zelf, want we hebben twee linkerhanden. NEWstairs heeft échte vakmannen”, vertelt Younes. We blikken met het koppel terug op hun rollercoaster in Beringen.

Je eigen huis als hoofdprijs

Want een rollercoaster was het voor hen tot het bittere eind. Ze trokken nét aan het kortste eind en eindigden daarmee als nummer 2 van dit seizoen.

Het koppel Anaïs en Cedric is er met de hoofdprijs vandoor gegaan; ze wonnen hun eigen huis. Eline en Younes moeten nog even blijven zoeken naar hun droompaleisje.

Huis Gemaakt is een succesvol programma van de Vlaamse zender VTM. Negen koppels zonder enige kluservaring gaan met elkaar de strijd aan. De hoofdprijs: het door hen zelf opgeknapte huis! De woning die volgens de jury het beste en mooiste is opgeknapt na maandenlang klussen, wordt toegewezen aan het winnende koppel.


Drie huizen staan centraal in het tv-programma. Aan ieder huis zijn drie koppels toegewezen en gedurende het seizoen vallen er stelletjes af, totdat er één koppel als winnaar wordt aangewezen. In twee van de deelnemende woningen zijn nu echte NEWstairs-trappen te bewonderen. In Boortmeerbeek plaatsten we twee geheel nieuwe massief houten trappen. In de woning in Beringen zijn twee trappen prachtig gerenoveerd. Laatstgenoemde is het huis waar Eline en Younes aan de slag gingen.

Traprenovatie op verlanglijst

Het stel woont nu apart van elkaar in ieder een eigen huurappartement. “We hebben nooit echt de kans gehad om te kunnen sparen, wat het moeilijk maakt om een huis te kunnen kopen. Dit leek ons een ideale kans om het te proberen”, vertelt Eline. “Onze ouders hebben misschien voor 100.000 euro een huis gekocht en nu is dat misschien het driedubbele. Het is nu als starter gewoon onmogelijk om een woning te kopen en normaal te kunnen leven.”

Het hele huis ging tijdens de opnames van het tv-programma op z’n kop voor een grondige opknapbeurt. Op hun verlanglijstje voor de verbouwing stond ook een traprenovatie. Met de mogelijkheden die NEWstairs hen bood, was er voor het koppel geen twijfel of ze dit wel moesten doen. Younes: “We hebben gekozen voor totale renovatie. Bij NEWstairs is dit iets wat we volledig zelf in elkaar kunnen steken. Dat is superhandig omdat we die lijn door kunnen trekken in de rest van het huis. En we hebben een trap voor de komende 100 jaar!”

NEWstairs Oak Autumn

Eline en Younes kozen voor overzettreden in de kleur NEWstairs Oak Autumn. Een iets vergrijsde eiken variant, met een rustig patroon. Dit is in heel veel woonstijlen toe te passen. “De kleur is een kleur die ook in de keuken terugkomt. We zien graag die lichte tinten. In combinatie met de aluminium zwarte leuning is dat een heel mooie match.” Younes vult aan: “Het matcht in het hele huis, want zwart komt ook terug in de kozijnen.”


In een mum van tijd renoveerde NEWstairs de trap in Beringen. Younes is onder de indruk. “We zien jullie collega’s hier bezig, het zijn echte vakmannen. Dat is mooi om te zien. Het staat niet in vergelijking met ons. Het is oogstrelend om echt craftmanship te zien.”

Van China tot Marokko

In Huis Gemaakt heeft het koppel hun woning in Beringen helemaal zelfstandig naar hun stijl opgeknapt. Younes: “Eline heeft Chinese en ik Marokkaanse roots. Als je door het huis loopt, zie je verschillende cultuurelementen. Het kan dus enkel een huis van ons zijn en niemand anders. Een Chinees en Marokkaan als koppel kom je niet snel tegen”, zegt hij lachend. NEWstairs Oak Autumn past perfect in dit huis, omdat het matcht bij tal van woonstijlen.

Volle rugzak

Dit seizoen van het tv-programma is afgelopen, maar nog online terug te zien. Eline: “Het was een heel zwaar, maar mooi avontuur. We zijn hier gestart met negen koppels en wij waren de onhandigste van allemaal. Veel stress, maar hier zitten we dan”, vertelt ze vlak voor de finale. “We hadden nog nooit een schroevendraaier vastgehad”, aldus Younes. “Onze rugzak is in ieder geval gevuld. We kunnen hier met het hoofd omhoog naar buiten lopen. Het liefst mét de sleutel.”


Wil je ook zo’n traprenovatie? Wij komen graag vrijblijvend bij je thuis langs voor advies en een prijs op maat.