Nieuwe trap van rubberwood

Misschien wat minder bekend, maar niet minder fraai: een trap gemaakt van rubberwood. Rubberwood of rubberhout is een houtsoort die steeds populairder wordt. Je ziet het terugkomen in allerlei meubels en accessoires. Ook voor een nieuwe trap is rubberwood bijzonder goed geschikt!

Massief rubberwood

Vind je duurzaamheid belangrijk bij het vormgeven van je interieur en dus ook voor je trap? Dan is rubberwood zonder twijfel een houtsoort om te overwegen.


Rubberwood is namelijk afkomstig van de rubberboom, ook wel Hevea genoemd. Deze bomen worden gebruikt voor de productie van latexrubber, maar na verloop van tijd produceren ze niet meer voldoende latex en worden ze onbruikbaar.


In plaats van de hele boom afschrijven wordt het rubberwood gerecycled. Gelukkig, want hier kunnen wij in ons NEWstairs Trap Atelier prachtige, massief houten trappen mee maken!

Alternatief voor vuren trap

Kwalitatief gezien is een rubberwood trap erg sterk. Het hout wordt vaak als massieve stukken tegen elkaar verlijmd. Hierdoor ontstaat het herkenbare patroon van rubberwood dat iets weg heeft van bijvoorbeeld parketvloer.


Onbewerkt lijkt rubberwood op de lichte kleur van vurenhout. Daarom is rubberwood populair als je een trap van betere kwaliteit dan vurenhout wilt, maar wel die uitstraling wilt behouden.

Meer weten over hoe massief houten trappen worden gemaakt in het Trap Atelier? We laten je het graag zien!

Rubberwood trappen bij NEWstairs

In ons eigen Trap Atelier maken we massieve rubberwood trappen geheel op maat. In combinatie met een rubberwood trapleuning of balustrade maak je jouw nieuwe trap compleet.


Heb je interesse in een rubberwood trap? Onze adviseur komt graag langs om een prijs op maat te maken. We kijken dan samen hoe we jouw nieuwe NEWstairs trap kunnen vormgeven, zodat je de perfecte trap geplaatst krijgt.


Img

Meer informatie over de kosten van een nieuwe houten trap? Vul je gegevens in en we nemen snel contact met je op!

Op de hoogte blijven?

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.