MENU

Trapvormen en trapmodellen | NEWstairs

Het interieur en beschikbare ruimte bepalen de keuze van het soort trap. NEWstairs maakt voor  elke situatie een houten trap met de perfecte vorm. Kiest u voor een rechte trap, een wenteltrap of een trap met een kwartdraai?


Een houten NEWstairs trap wordt altijd perfect op maat gemaakt. Welke trap het beste past binnen het interieur en de beschikbare ruimte wordt samen met u tijdens een persoonlijk adviesgesprek bepaald. 

 

Verschillende trapvormen
Een houten steektrap, ofwel een rechte trap, is een popluaire trapsoort. Een rechte trap wordt tegen een wand of tussen twee muren in geplaatst. Ook kan een steektrap onderbroken worden door een bordes. Dit lijkt wellicht de meest eenvoudige trapsoort, maar een op maat gemaakte afwerking zorgt voor een bijzonder eindproduct.

wenteltrap-rechte-trap-trapvorm

Wenteltrap als blikvanger 
Zoekt u naar een prachtige blikvanger voor in een grote kamer of entree? Dan is een wenteltrap een echte aanrader. Doordat de treden rondom een open ruimte draaien, ontstaat er een ruimtelijk gevoel. De exclusieve vorm van de wenteltrap creëert een pronkstuk voor uw interieur. Een wenteltrap en een spiltrap worden vaak met elkaar verward. Het kenmerkende verschil is dat bij een spiltrap de traptreden rond één centrale as draaien. Daardoor heeft deze minder plaats nodig en wordt vaak gekozen als ruimtebesparende trap. 


Trap met kwartdraai 
In kleinere ruimtes kan een vaste, houten trap met een kwartdraai uitkomst bieden. Door de hoek die erin zit, kan een kwarttrap minder ruimte nodig hebben dan een steektrap. De kwartslag kan aan de bovenkant en onderkant gemaakt worden. Ook een trap met zowel aan de boven- als de onderkant een kwartdraai is perfect mogelijk.

houten-trap-met-kwartdraaiOpen en dichte trappen
Dan kunt u nog een keuze maken uit een dichte trap of een open trap. Bij een open trap zitten er geen verticale planken (stootborden) tussen de treden, wat veel ruimte en licht creëert. Door de open ruimtes is de trap onderdeel van je interieur! Een dichte trap is afgesloten tussen de treden en maakt uw kamer of hal gezellig en warm.

Trapmodellen
Naast het bepalen van de trapvorm, zijn er opties in het trapmodel. Het model van een houten trap wordt bepaald door de tredevorm. Hiermee worden bijvoorbeeld een Z-trap en een Block-trap gecreëerd. De treden worden zó aan elkaar bevestigd dat de treden de vorm van een 'Z' of een 'Block' vormen.

 

Onze adviseurs adviseren u uiteraard bij de keuze van het juiste trapmodel voor uw hal of kamer. We komen graag bij u langs voor een adviesgesprek aan huis!

<widget><id>63</id><onload>onLoadForm</onload></widget>

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om. Meer informatie hierover vindt u in onze Privacyverklaring.