De beste tijd voor trapbekleding bij nieuwbouw

Om het de bouwvakkers makkelijk te maken om boven te komen, laat de aannemer een betonnen trap gieten
of een vurenhouten trap plaatsen. Uw droomhuis is pas écht af, als deze trap mooi bekleed wordt. Maar wat is de beste tijd om de houten of betonnen trap te bekleden?

Perfect passende trap bij uw interieur

Uiteraard wilt u dat uw trap in uw interieur past en de trap en hal één mooi geheel vormen. Binnen de ruime NEWstairs Collectie vindt u altijd een trapdecor dat prachtig aansluit bij de gekozen vloer. Of het nu een karakteristiek houtdecor of toch een stoere betonlook is.

Heeft u uw vloer nog niet uitgekozen? Dan kunt u er ook voor kiezen om onze NEWstairs Elite vloeren toe te passen op bijvoorbeeld uw overloop, in de hal of in de woonkamer. Deze vloer is beschikbaar in combinatie met een NEWstairs trap en in alle decors uit onze collectie verkrijgbaar. Zo sluit uw NEWstairs trap echt perfect aan bij de vloer.

Het bekleden van uw trap

Een vurenhouten trap wordt meestal opgeleverd met een witte verflaag, die de trap deels beschermt. Desondanks blijven vurenhouten trappen vrij kwetsbaar, omdat het een zachte houtsoort is. Door middel van een trapbekleding kunnen we de trap passend maken voor ieder interieur. Zo kan een houten trap bekleed worden in een trapdecor met een industriële uitstraling.

Bekleding betontrap

Heeft u een betonnen trap? De treden van deze trap zijn meestal onregelmatig en niet helemaal waterpas. Met alleen het bekleden van uw trap met overzettreden, krijgen we die verschillen niet weggewerkt.

Voor het beste resultaat plaatsen we eerst daarom een zogenaamde 'dummy trap' over de betonnen trap die de treden perfect uitvult en waterpas maakt. Daarna kunnen we uw trap in het gekozen trapdecor bekleden!

Een goede voorbereiding is het halve werk

Om ervoor te zorgen dat u niet hoeft te wachten op uw trapbekleding als de rest van uw droomhuis al klaar is, is het van belang dat u er op tijd bij bent. Een goede voorbereiding is immers het halve werk!

Heeft u uw vloer uitgezocht én is uw nieuwbouwhuis wind- en waterdicht? Dan kunnen we langskomen voor een vrijblijvend adviesgesprek om de mogelijkheden voor de trapbekleding te bespreken.

Onze adviseur laat u alle kleurstalen zien die u naast uw gekozen vloer kunt leggen. Zo kiest u een trapdecor wat het beste aansluit bij uw interieur. Onze adviseur meet uw trap op en berekent ter plekke een prijs voor de trapbekleding van uw keuze. Zo weet u direct waar u aan toe bent!


De beste tijd voor trapbekleding

De beste tijd om aan uw trapbekleding te denken is dus als u uw vloerkeuze gemaakt heeft én de woning wind- en waterdicht is. Met een tijdige keuze voor uw trapbekleding bent u ervan verzekerd dat we uw trap op tijd kunnen bekleden en uw droomhuis écht af is als u erin gaat wonen.


Uiteraard volgen wij nauwgezet de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Vanzelfsprekend nemen we dan ook de nodige (hygiëne)maatregelen en volgen de adviezen op om verspreiding en/of besmetting te voorkomen.

Vul onderstaand formulier in
en we nemen contact met u op!

Aanhef; *

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.