Voor- en nadelen trap in de woonkamer

Is een trap in de woonkamer wel zo'n goed idee? Waarom zou u ervoor kiezen om een (open) trap in de woonkamer te plaatsen? Wat zijn de voordelen van een trap in de woonkamer en, misschien wel belangrijker, wegen deze op tegen de nadelen van een woonkamer trap?

Een trap in de woonkamer

De vakspecialisten van NEWstairs renoveren trappen in talloze woningen en weten hierdoor als geen ander wat de voor- en nadelen van een trap in de woonkamer zijn.

Een trap in de woonkamer zorgt voor een directe verbinding van de woonkamer met de bovenverdieping van uw huis. Dit zorgt voor een open en ruimtelijk gevoel wanneer u de woonkamer binnentreedt. Vooral als het een open trap (zonder stootborden) betreft.

Tevens zal de woonkamer optisch groter lijken; de open trap zorgt voor minder barrières in het interieur en voor meer lichtinval.

De trap in de woonkamer: een ware eyecatcher!

Door de open trap geheel aan te laten sluiten op de interieurstijl van de woning, maakt u van de woonkamer trap een volmaakte blikvanger. Wilt u de moderne stijl in de woonkamer verder uitbouwen? Kies dan voor een open trap waarbij de traptreden zijn verlicht met ledverlichting en er gebruik is gemaakt van een trapdecor met betonlook.

Of speel in op de ruimtelijke en open uitstraling met een trap in lichtgekleurd eikendecor en een karakteristieke balustrade. Door hier voldoende aandacht aan te schenken wordt de trap een stijlvol meubelstuk in uw woonkamer.

De open trap is onderhoudsvriendelijk

Het open karakter van de trap in de woonkamer zorgt ervoor dat schoonmaken van de traptreden een fluitje van een cent is. Open traptreden hebben geen hoeken waar stofdeeltjes zich ophopen of kieren waar verstopte kruimels liggen. Bedenk wel dat u de vloer onder de trap ook meepakt tijdens het schoonmaken.

En de nadelen?

Warmte verlies door een open trap in de woonkamer
Overweegt u een trap in de woonkamer? Zorg dan dat uw woning goed is geïsoleerd. Ook moet u er rekening mee houden dat het verwarmen van de woonkamer langer duurt en dat ook de bovenverdieping meegeniet van deze warmte.


Geluidshinder in huis
Door de open verbinding tussen de woonkamer en de bovenverdieping zullen feestjes in de woonkamer goed hoorbaar zijn in de slaapkamers.

Of wat dacht u van de geluiden van de tv die boven te horen zijn? Ga na of dit problemen gaat veroorzaken alvorens u besluit een open trap te laten plaatsen.

Een renovatie van de woonkamer trap?

Het is niet altijd nodig om een gloednieuwe trap in de woonkamer te laten plaatsen. Door uw huidige woonkamer trap te laten renoveren of dicht te laten maken, kunt u al grote verschillen maken. Een vakspecialist van NEWstairs komt graag bij u langs om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

We brengen uw wensen in kaart en geven meer informatie over onze unieke collectie en trapmodellen. Samen zorgen we ervoor dat uw open trap het paradepaardje van de woonkamer wordt en past bij uw wensen en ideeën. Wilt u meer informatie over onze werkwijze of vrijblijvend advies over de mogelijkheden voor úw trap? Neem dan contact met ons op.

1. Gratis adviesafspraak
2. Laat u inspireren en adviseren
3. Maak een keuze uit de collectie
4. Wij gaan voor u aan de slag
5. Veel plezier van uw NEWstairs trap!