Klassiek Très Chic!

Wellicht niet het eerste waar je aan denkt bij het begrip ‘klassiek’. Maar juist een trap kan een uitgesproken klassieke uitstraling hebben. Vooral in oudere, statige huizen speelt de trap vaak een centrale rol.

Klassieke trap

Wie kent er geen voorbeelden van een stijlvolle wenteltrap of trappenhuis met een sierlijke, houten balustrade? Boven de trap een kunstige dan wel antieke kroonluchter, stoffen meubels in rijke, warme kleuren, kussens met romantische prints et voilà, men spreekt van een klassiek interieur!


Traprenovatie in klassiek Eiken

Wil je een gevoel van klassieke luxe creëren? Weelderige stoffen in oker, zachtroze en bruintinten zorgen voor een warm en behaaglijk gevoel. Een traprenovatie met overzettreden in NEWstairs Oak Rocky Mountain of Oak Smoked past daar perfect bij!

De van nature aanwezige tekening in eikenhout geeft een trap een prachtige, authentieke uitstraling. We hebben dan ook niet voor niets gekozen voor een eikendecor in onze overzettreden. Een knapperend haardvuur, accessoires met gouden details en elegante Van Eyck shutters in klassieke stijl zetten de puntjes op de ‘i’ in een klassiek interieur.

Balustrade als contrast

Een trap renovatie in klassieke stijl combineert prachtig met een balustrade voorzien van zwarte, gietijzeren spijlen voor een stoer tintje. Hierdoor vormt deze een mooi contrast met de rest van de trap. Vooral als er gekozen is voor een massief eikenhouten trap in een lichte kleur of overzettreden in een rustig houtdecor als NEWstairs Oak Timber.


Uiteraard is het ook een optie om de originele balustrade te behouden. Zo ontstaat er een subliem samenspel tussen oude en nieuwe elementen.

Klassiek trapmodel

Met het renoveren van de trap kan gekozen worden voor een ander trapmodel. Wanneer je op zoek bent naar een moderne trap zou je wellicht kiezen voor een Z of Block model.


Het trapmodel Regular komt echter het beste overeen met de klassieke traptrede. Het is het meest voorkomende trapmodel in al bestaande houten trappen en past dan ook uitstekend in woningen waarbij een klassieke stijl en inrichting benadrukt worden. Bij dit trapmodel is het bovendien mogelijk om de treden te voorzien van een extra veiligheidsprofiel in zwart- of zilverkleur.

Duurzame trapverlichting

De tijden van kandelaars met brandgevaarlijke kaarsen langs de muur van de trap liggen gelukkig ver achter ons. Maar dat wil niet zeggen dat een trap niet sfeervol verlicht kan worden! Een NEWstairs traprenovatie of -bekleding biedt een uitgelezen kans om de trap te voorzien van duurzame trapverlichting. Met verlichting in warm-wit, in of onder de treden, maak je van de trap een échte blikvanger.


Met onze unieke trapconfigurator creëer je eenvoudig alvast een voorproefje van jouw NEWstairs trap. Meer weten over de mogelijkheden of benieuwd naar de kosten van een NEWstairs traprenovatie? Wij komen graag aan huis voor een persoonlijk advies!