Binnenkijken bij… Trijntje!

Op een zomerse donderdag waren we te gast bij niemand minder dan Trijntje Oosterhuis. Sinds de verhuizing naar een pittoresk dorp onder de rook van bruisend Amsterdam wordt er druk geklust en verbouwd in huize Oosterhuis. En ja, ook NEWstairs was erbij mét cameraploeg!

Sfeervol karakter

Bij binnenkomst wordt meteen het sfeervolle karakter van de woning uit begin vorige eeuw duidelijk. Tijdens de verbouwing zijn dan ook veel authentieke details, zoals het prachtige glas in lood, behouden of in eer hersteld.


Zo is de trap op de benedenverdieping gerenoveerd met nieuwe overzettreden in het decor NEWstairs Oak Original. Door te kiezen voor een traprenovatie is de bestaande trap vakkundig voorzien van ‘NEW’ jasje.


Van ladder naar trap

Soms is er echter ook gewoon behoefte aan iets nieuws! De bovenverdieping is helemaal opnieuw ingedeeld. Dat maakte het onder andere mogelijk om een vaste trap naar zolder te realiseren. Waar voorheen een ladder stond, pronkt nu een nieuwe, houten NEWstairs trap! De warme eikenkleur versterkt de klassieke uitstraling en matcht perfect met de gerenoveerde trap.

“Omdat de trappen zo mooi zijn, worden ze ook een soort van opslagplek voor spulletjes.”

Onverwachte pareltjes

Verbouwen geeft ook ruimte aan onverwachte pareltjes zoals de balustrade. In ons NEWstairs Trap Atelier zijn de houten balustradespijlen op de eerste verdieping exact nagemaakt van de originele spijlen. Wie niet beter weet, zou denken naar puur ambacht uit begin 1900 te kijken.


Dat vakmanschap is ook terug te zien in de eikenhouten leuning die de vloeiende lijn van de trap naar boven volgt. De zwarte leuningdragers contrasteren prachtig met de natuurlijke houtkleur en geven de leuning een stoer tintje.

“Ik word blij van mensen die met net zoveel passie en overgave aan iets werken als ik.”

Nooit meer verhuizen

Met binnenshuis een prachtinterieur en buitenshuis een machtig mooi uitzicht over de weilanden is het geen wonder dat Trijntje nooit meer wil verhuizen!

“Als ik nergens meer kan zitten, dan ga ik gewoon op de trap zitten."