5 zaken om rekening mee te houden
bij traprenovatie

Staat een traprenovatie op jouw to-do lijst? Goed bezig! Een gerenoveerde trap is namelijk een echte blikvanger in huis en toonaangevend voor de woonstijl. Om je goed voor te bereiden en erachter te komen waar je wensen liggen, kun je de volgende vijf aandachtspunten in je achterhoofd houden.

Materiaalkeuze voor traprenovatie

Het materiaal waarmee een trap wordt gerenoveerd is bepalend voor de kwaliteit en het gebruiksgemak. Een geschilderde of gestoffeerde trap is bijvoorbeeld in onderhoud arbeidsintensiever dan een traprenovatie met overzettreden. De gewenste uitstraling van de trap geeft de doorslag bij de materiaalkeuze, maar vergeet niet dat er afhankelijk van het materiaal voor- en nadelen zijn. Op zoek naar een onderhoudsvrije trap? Dan is een traprenovatie met NEWstairs overzettreden dé oplossing.

Zelf zijn we bij NEWstairs ook kritisch als het op materiaal aankomt. Als familiebedrijf streven we naar een traprenovatie waar je een leven lang van geniet. Daarom hebben we het gehele productieproces van onze materialen in eigen beheer en wordt er nauwlettend gecontroleerd op de kwaliteit van de productie. Zo ben je altijd verzekerd van een traprenovatie van niveau.

Traprenovatie tijdens verbouwing

Een traprenovatie kan een onderdeel zijn van een verbouwingsproject. In dat geval zal de renovatie gepland moeten worden, net zoals alles tijdens de verbouwing. Een trap kan worden gerenoveerd in de latere fase van de verbouwing. Zodra het stucwerk is opgedroogd, is de trap klaar voor een tweede leven. In een vrijblijvend adviesgesprek met een adviseur kan de beoogde planning worden besproken.

Heb je een nieuwbouwhuis dat wordt opgeleverd zonder bestaande trap? Dan is het mogelijk om een nieuwe, houten trap op maat te laten plaatsen. Massief houten trappen worden geproduceerd en op maat gemaakt in ons eigen Trap Atelier.

Veiligheid

Misschien is je huidige trap steil, glad of heb je weinig houvast. Dan biedt het renoveren van je houten trap de perfecte gelegenheid om deze problemen aan te pakken. Er zijn verschillende manieren om een trap veiliger te maken. Een trap kan bijvoorbeeld minder steil worden gemaakt tijdens een renovatie door NEWstairs. Ook het toevoegen van een (nieuwe) leuning of balustrade verhoogt de veiligheid.


Wil je gegarandeerd zijn van de best mogelijke grip op de trap? Overweeg dan het NEWstairs Safety Profile. Dat zijn overzettreden met een geïntegreerd veiligheidsprofiel.

Installatie en montage van de trap

NEWstairs traprenovaties worden uitgevoerd door onze eigen vakmensen die we, waar nodig, zelf opleiden. We werken met alleen het beste gereedschap en materialen van de hoogste kwaliteit. Onze monteurs renoveren jouw trap vaak al binnen één dag! Omdat we het traprenovatieproces van A tot Z in eigen beheer hebben, kunnen we de kwaliteit waarborgen waar NEWstairs voor staat. Daarom geven we ook maar liefst vijftien jaar garantie.

Kosten traprenovatie

Het laatste punt, en vaak het doorslaggevende punt, zijn de kosten van traprenovatie. Je wilt vanzelfsprekend een reële inschatting ontvangen. De prijs is afhankelijk van meerdere factoren, bijvoorbeeld het aantal treden en de staat van de trap. Zelf heb je ook bepaalde wensen voor ogen. Misschien wil je graag ledverlichting onder de treden of een nieuwe leuning die matcht met de trap om het plaatje compleet te maken.

Om een prijsberekening te maken tot op de cent nauwkeurig, komt onze adviseur graag vrijblijvend bij je thuis. We bekijken dan de huidige trap en bespreken jullie wensen. Daarna berekent de adviseur meteen de prijs zodat je weet wat een traprenovatie kost. Als alles akkoord is, ontvang je de gemaakte afspraken van ons zwart op wit en kun je beginnen met aftellen naar je vernieuwde trap!