Open trap dichtmaken? Dit zijn de voordelen

Een open trap bekleden met overzettreden is een uitstekende manier om je interieur te upgraden. Heb je weleens gedacht aan het dichtmaken van een open trap? Naast het feit dat een dichte trap, net zoals een open trap, erg stijlvol is, zijn er ook praktische voordelen. Als specialist in traprenovatie, nemen we je mee in de mogelijkheden.

Energiebesparing door dichtmaken open trap

Misschien wel de belangrijkste reden waarom mensen kiezen om hun open trap dicht te laten maken. Een open trap kan fungeren als een open deur voor warmteverlies.


Omdat warme lucht opstijgt, gaat de warmte van de benedenverdieping eenvoudig via de open trap naar boven. Het gevolg is dat de verwarming harder moet werken om de benedenverdieping op temperatuur te houden.


Wanneer een open trap wordt dichtgemaakt, worden er stootborden tussen de traptreden geplaatst. Hierdoor blijft de warme lucht gedeeltelijk hangen onder de trap en blijft de warmte dus beneden.


Zo bespaar je op je energierekening en maak je jouw huis energiezuiniger.

Minder tocht door open trap dichtmaken

Afhankelijk van waar er ramen en deuren in jouw huis zijn, kan een open trap een doorlaatluik voor tocht zijn. Dit kun je eenvoudig testen door een waxinelichtje bij de trap te houden en te kijken of de vlam wappert. In dat geval tocht het rondom de trap.


Door de trap dicht te maken wordt de doorstroom geblokkeerd en wordt het dus comfortabeler in huis.

Combineer trap dichtmaken met traprenovatie

Het dichtmaken van de open trap is het perfecte moment om je hele trap te renoveren. Traprenovatie met overzettreden geeft je trap een compleet nieuw uiterlijk. Ga voor een fraai houtdecor van NEWstairs, of wat dacht je van traprenovatie in betonlook? Mix en match met stootborden om jouw trap een uniek karakter te geven.

Extra veilig dankzij trapverlichting

Wanneer je een open trap dichtmaakt, is het mogelijk om trapverlichting te plaatsen onder de traptreden. Met ledverlichting maak je het toch vaak donkere trapgat wat lichter. Ideaal wanneer je veilig de trap wilt gebruiken tijdens de donkere dagen. Daarnaast is trapverlichting van NEWstairs ook een energiezuinige oplossing: naast dat led weinig energie verbruikt, is de verlichting ook regelbaar met een bewegingssensor of via een app.

NEWstairs is specialist in traprenovatie. Open trappen, dichte trappen, of een open trap dichtmaken? De mogelijkheden zijn enorm. Onze adviseurs leggen je graag uit wat je kunt verwachten van een dichtgemaakte trap en nemen alle kleuren uit de NEWstairs Collectie mee, zodat je kunt kiezen welke stijl bij jou past.