Tips voor een stijlvolle hal

Misschien ken je de uitdrukking “je hebt maar één kans om een eerste indruk te maken” wel. Dat geldt eigenlijk ook voor de hal: dit is hèt visitekaartje van je woning. Met deze tips maak je van jouw hal een stijlvolle entree.

Bijzondere tegel en traprenovatie

Met een opvallende tegel maak je van je hal meteen een échte eyecatcher. Ga voor een kleurrijke tegel om de hal meteen een buitenlands sfeertje te geven, of voor een zwart-witte tegel voor een landelijke look. Zo wordt de hal in één klap bijzonder en geeft het meteen sfeer.

Maak het plaatje compleet met een bijpassende traprenovatie. Denk aan een eikendecor voor een warme uitstraling of stoere zwarte overzettreden voor een moderne bekleding van je trap.

Kleur de muur

Als je niet houdt van een bijzondere tegel, is een bijzonder behang of een mooie kleur op de muur wel iets voor jou. Door een (deel van de) muur te verven creëer je een contrast in de hal, waardoor deze meteen sfeervoller oogt en je trap meer in het oog springt. Wanneer je kiest voor een kleur op de muur, ga dan voor een lichte kleur. Zo blijft de hal lichter ogen, omdat de hal vaak een donkere plek is. Ook een trapbekleding in een licht houtdecor of gecombineerd met witte stootborden, maakt de entree van je woning minder donker.

Shutters als raamdecoratie

Met een raam in de hal is het natuurlijk mooi deze ook mee te nemen tijdens het stylen van de hal. Shutters zijn een tijdloze, stijlvolle vorm van raamdecoratie. Met shutters als raamdecoratie zorg je voor een mooie verdeling van het licht, terwijl de gewenste privacy behouden wordt. Shutters zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en kleuren, zodat ze altijd passen bij de sfeer die je aan je hal wilt geven.

Zorg voor een echte eyecatcher met een traprenovatie

Een traprenovatie doet wonderen als het om de uitstraling van de hal gaat. Omdat de trap vaak een groot onderdeel van de hal is, verdient deze zeker de nodige aandacht. Wanneer je de trap laat renoveren of bekleden door NEWstairs bepaal je zelf welke stijl je aan je trap wilt geven, passend bij de rest van de hal en de woonstijl. Zo kun je zelf je trap samenstellen door te kiezen uit verschillende stootborden en trapkleuren.

De hal is vaak een donker plekje, maar door te kiezen voor trapverlichting zet je je trap letterlijk in de spotlights. Passend bij de ambiance van de hal en de trap, kun je kiezen uit warm- of koud licht. Duurzame ledverlichting zorgt voor een mooie uitstraling van de trap en is bovendien erg praktisch. Het is namelijk mogelijk om de trapverlichting aan te sluiten op een bewegingssensor. De spotjes springen dan aan wanneer er beweging geconstateerd wordt. Zo heb je altijd verlichting in de hal!

Advies op maat

Heb je al je inspiratie verzameld en wil je graag beginnen met het laten renoveren van je trap? Dan komt onze adviseur graag vrijblijvend bij je langs om je alle mogelijkheden te laten zien en je een advies op maat te geven.