Waarom bij je trapgat een balustrade hoort

Iedereen met een trap heeft een trapgat. Het is namelijk niet meer dan het gat in je plafond waar je door omhoog gaat om de volgende verdieping te bereiken. Als een trapgat meerdere open kanten heeft, wordt er meestal een balustrade om geplaatst. In dit artikel geven we je inspiratie voor het trapgat en vertellen we over de voordelen van een balustrade. Kies je voor een nieuwe NEWstairs trap of traprenovatie? Dan inspireren en adviseren we je graag over onze bijpassende balustrades voor het trapgat!

Trapgat

Zo’n gat in je vloer of plafond is er in alle soorten en maten. In nieuwbouwwoningen zijn ze vaak heel ruimtelijk. Een groot trapgat heeft als voordeel dat de ruimte meteen groter aanvoelt. De onder- en bovenverdieping worden met elkaar verbonden en vormen één geheel.


Het nadeel van een trapgat? Als er niks voor staat val je er in. Daarom worden vrijwel altijd muurtjes of een balustrades geplaatst bij een trapgat. Een balustrade om je trappengat zetten is dus vaak een kwestie van veiligheid, maar draagt óók zeker bij aan de uitstraling van je overloop en hal!

Trapgat inspiratie

Behalve veiligheid wil je natuurlijk ook iets wat aansluit bij je trap en je interieur. Zoals gezegd is een muurtje eromheen zetten of een balustrade plaatsen het meest voordehand liggend.


Met verlichting in het trapgat zorg je voor nog meer veiligheid, mocht dat je dat willen. Het nadeel van een muurtje is dat je de ruimtelijkheid van het trapgat meteen wegneemt. Een balustrade behoudt juist die ruimte. Ons advies als je ruim wilt wonen en je een groot trapgat hebt? Een balustrade dus!

Trap balustrades

Balustrades zijn er in alle soorten en maten. Omdat elk trapgat anders is, is ook elke balustrade anders. Vaak wordt er gekozen om de balustrade van het trapgat te combineren met de balustrade van de trap zelf. Zo worden de trap en de overloop met elkaar verbonden en maak je een strak geheel van beiden.

NEWstairs balustrades

Ons assortiment balustrades voor trappen en trapgaten is geschikt voor elk interieur. We gebruiken verschillende materialen, zoals rvs, aluminium en blauwstaal. Deze materialen kunnen we vervolgens weer in verschillende vormen maken. Zo kunnen we ronde balustrades maken, de NEWstairs Allround.


Maar ook een strak en hoekig design is mogelijk, zoals NEWstairs Flat Square. Schitterend bij een modern of industrieel interieur. Je kunt dan kiezen voor een RVS Deluxe Balustrade. Ook een houten balustrade behoort tot de mogelijkheden.

Zijn deze balustrades nog niet ruimtelijk genoeg voor jou? Kies dan voor een glazen balustrade met stalen leuning. NEWstairs heeft glazen balustrades in volledig doorzichtig glas en in melkglas.


Heb je interesse in een traprenovatie of nieuwe, massief houten trap en wil je dit combineren met een balustrade voor je trapleuning of trapgat? Onze adviseur komt graag bij je thuis voor een persoonlijk advies op maat.