Woonstijl Woensdag | Urban

Al sinds jaren staat oktober bekend als dé woonmaand. Gerenommeerde merken op het gebied van interieur maken dan ook eind september of begin oktober de nieuwe trendkleuren, accessoires en patronen bekend. Ook NEWstairs zit wat dat betreft niet stil en we inspireren je dan ook graag met onze kijk op interieur. Uiteraard met name op het gebied van traprenovatie & -bekleding en nieuwe houten trappen.

Je trap als Urban stijlelement

Als de namen Zack Morris en Brandon & Brenda Walsh je iets zeggen dan heb je de jaren ’90 van de vorige eeuw bewust meegemaakt.

Dat betekent dat het huidige straatbeeld zeker wat mode betreft een waar feest der herkenning is. Baggy jeans, grote truien en kleur, veel kleur! Ook in het interieur maakt deze Urban stijl een rentree.


Met een trap in Urban stijl heb je een stevige basis voor deze woonstijl te pakken. Mix & match er op los met de trapdecors, trapverlichting en stootbordcollectie.

Combineer bijvoorbeeld NEWstairs overzettreden in Oak Autumn en stootborden in Brushed Black. Het iets vergrijsde trapdecor heeft een rustig eikenpatroon waardoor een zwarte trapleuning en stootborden hier perfect bij passen. Trapverlichting als extra accent maakt een trap renovatie van NEWstairs in Urban style compleet.


Unique Urban

Zolang je enkele fundamentele kenmerken toepast, denk aan koele materialen als beton, felle kleuren en grafische elementen, zit het wel goed met een Urban interieur.


Spreekt de betonlook je aan? Laat je houten trap renoveren met nieuwe treden in Stone Rustic, Stone Truffle of Bluestone en je trap wordt een waar statement piece.

Stootborden in rvs passen uitstekend bij een traprenovatie of bekleding van je betonnen trap in NEWstairs Oak Smoked.

Terwijl het koele rvs de grijstinten uit het houtdecor ophaalt, versterkt een frisse paarskleur de warmere ondertoon van deze overzettreden.

Shutters in Urban Style

Naast een stijlvolle trap kan de juiste raamdecoratie zorgen voor een Urban vibe in je interieur. Houten shutters matchen voortreffelijk bij deze woonstijl.

Bij Van Eyck shutters heb je keuze uit wel vijf collecties! Maak een keuze uit de verschillende materialen, bedieningsmogelijkheden en lamelmaten voor jouw unieke shutters.

Duurzame traprenovatie

Roze, paars, blauw of groen op de muur? Doen! Is de gekozen verfkleur toch niet helemaal wat je in gedachte had bij een Urban hal, dan is dat eenvoudig met een nieuwe lik verf op te lossen.

Wil je de trap grondig aanpakken, kies dan voor een duurzamere oplossing waar je lang plezier van hebt. Onze NEWstairs overzettreden zijn kras- en slijtvast en bovendien voorzien van een geïntegreerd antislip-reliëf. Met een traprenovatie ben je gegarandeerd jarenlang verzekerd van een veilige trap.


Onthoud, net zoals bij alle woonstijlen is er geen goed of fout. Geef vooral je eigen draai aan een Urban woonstijl; combineer, probeer en creëer! Ook een NEWstairs trap in Urban stijl? Wij staan voor je klaar!

Ook een NEWstairs trap op maat?