Ideeën voor je trap

Ben je op zoek naar een idee om je trap te vernieuwen? De trap is een onmisbaar en functioneel onderdeel in de woning en er zijn talloze manieren om de trap een nieuwe look te geven. Ook jouw trap verdient aandacht; tijd dus om de trap weer de show te laten stelen met deze ideeën voor traprenovatie!

Tijd voor nieuwe traptreden?

Als je van plan bent om de trap te vernieuwen, is het bekleden van de traptreden een goede eerste stap. Met een nieuwe bekleding krijgt de trap al snel een vernieuwde uitstraling. Vervang de oude traptreden voor houten overzettreden in een prachtig licht of donker houtdecor met bijvoorbeeld een landelijke uitstraling of een blauwgrijze kleur met een industriële betonlook.

Een idee voor de trapleuning nodig? Met een nieuwe trapleuning of balustrade maak je jouw nieuwe trap helemaal af. Om de trapleuning zo goed mogelijk af te stemmen op de traprenovatie, hebben we een gevarieerd aanbod in trapleuningen Een moderne platte trapleuning in het zwart of een ronde trapleuning in Blauwstaal bijvoorbeeld. De trapleuning is de finishing touch van het vernieuwen van jouw trap.

Met een mooie balustrade steek je de trap écht van top tot teen in een nieuw jasje. Maak een keuze uit onze diverse rvs balustrades, of kies voor een klassieke balustrade van hout.

Op zoek naar nog meer ideeën voor je trap? De unieke NEWstairs collectie bestaat uit diverse trapdecors, zodat je de trap geheel naar jouw wens kunt laten renoveren.

Nieuwe trap met trapverlichting

Naast vernieuwing van de traptreden is trapverlichting zeker het overwegen waard. Er zijn verschillende mogelijkheden om verlichting in de trap toe te voegen aan je traprenovatie. Maak een keuze uit warme of koude verlichting van de traptreden, spotjes in de traptreden of ledverlichting in de trapleuning. Verlichting van de trap draagt niet alleen bij aan de sfeer in de ruimte, maar ook aan de veiligheid op de trap.

Trap schilderen

Ben je van plan om de trap te (laten) verven? Maak dan een goede afweging welke onderdelen je van de trap gaat verven. Voordat we beginnen aan je traprenovatie, kun je zelf de trapwangen en stootborden van de bestaande trap schilderen. Het verven van de traptreden raden we niet aan, omdat deze zeer gevoelig zijn voor slijtage. Onze overzettreden voor traprenovatie zijn kras- en slijtvast zodat je jarenlang kunt genieten van je nieuwe trap.

Ideeën voor het trapgat

Bij een mooie trap hoort natuurlijk ook een mooi trapgat. Het trapgat is de hoge muur die aansluit op de trap en loopt naar boven over de twee verdiepingen.

Er zijn talloze manieren om de muur van de trap te vernieuwen. Een snelle manier om het trapgat een nieuwe look te geven, is door het trapgat te schilderen.

Wees hier wel extra voorzichtig mee, want hiervoor moet je de hoogte in. Zorg daarom voor een vouwladder of een trapsteiger en een verlengsteel voor je kwast- of verfroller, of laat het door een professional doen.

Is het trapgat al voorzien van een mooi kleurtje? Dan zijn er natuurlijk ook andere creatieve ideeën. Denk bijvoorbeeld aan een mooi behang, sierlijke spiegels, wandpanelen of fotolijstjes om het trapgat mee te decoreren.

Trap in de woonkamer

Een trap in de woonkamer hoort eigenlijk een beetje bij het interieur. Door je traptreden opnieuw te bekleden, kun je de trap heel goed bij het interieur betrekken. Stem de nieuwe look van je trap af op de inrichting van de woonkamer door je traprenovatie zelf samen te stellen uit ons brede assortiment aan stootborden en overzettreden. Er zijn allerlei combinaties mogelijk, passend bij iedere woonkamer en elk interieur.

Benieuwd hoe je jouw trap afstemt op je interieur? In ons Lookbook geven we je voorbeelden van traprenovaties binnen diverse woonstijlen.

Jouw trap ideeën met een vakspecialist bespreken?

Heb je een goed idee voor je nieuwe trap opgedaan? Neem vandaag nog contact op met de vakspecialisten van NEWstairs. Wij staan te trappelen om je te voorzien van meer informatie, advies op maat en het vernieuwen van je trap middels een vakkundige traprenovatie.

Meer inspiratie?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor joúw NEWstairs traprenovatie of trapbekleding?

Met onze unieke trapconfigurator zie je snel een selectie uit de mogelijkheden. Bekijk hier de NEWstairs collectie
in trapdecors, stootborden, leuningen & balustrades en trapverlichting.

Met een paar klikken creëer je eenvoudig een voorproefje van de gekozen opties. Per trapdecor vind je onderaan de pagina een aantal prachtige voorbeelden van gerealiseerde NEWstairs trappen.

Wil je weten wat een traprenovatie kost? Hiervoor komen we graag vrijblijvend bij je langs voor een advies en prijs op maat. Ter plekke zie je
wat het mooiste bij jouw wensen en interieur past.
Vul onderstaand formulier in
en we nemen contact met je op!

Aanhef; *
Op de hoogte blijven?

Deze website wordt beschermd door reCAPTCHA en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.