MENU

Eerste hulp bij een onveilige trap

 

5 tips voor een veilige trap

 

1) Antislip-reliëf
Met het creëren van een stroever oppervlakte van de traptreden, heeft u beter grip op de treden.
De trapkleuren van NEWstairs zijn standaard voorzien van een geïntegreerd antislip-reliëf. Dit reliëf is duidelijk voelbaar. Bovendien zijn de overzettreden die gebruikt worden bij een traprenovatie voorzien van een aluminium legering die zorgt voor een hoge slijtvastheid.


2) Trapverlichting
Zorg dat u kunt zien waar u loopt, dus zorg voor genoeg licht. Zo hoeft u geen onnodige uitglijders te maken. U kunt denken aan meer verlichting in het trappengat. Echter, een andere oplossing is het plaatsen van trapverlichting. Dit kan op vele manieren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van ledverlichting in of onder de traptreden en in de trapleuning.


3) Trapleuning of balustrade

Houvast als u de trap op en af loopt is erg belangrijk. Vaak wordt bij een traprenovatie of trapbekleding het belang van een leuning over het hoofd gezien. Maar als een trapleuning de juiste hoogte heeft en van deugdelijk materiaal gemaakt is, levert deze wel degelijk een bijdrage aan de veiligheid van uw trap. Dit geldt overigens ook voor een balustrade.


4) All-in-one oplossing
Een veilige trap met NEWstairs traprenovatie & -bekleding. Wanneer u er voor kiest om uw trap op te knappen of vernieuwen, bent u bij NEWstairs aan het juiste adres. Wij vervangen uw treden, brengen trapverlichting aan, plaatsen trapleuningen en balustrades en vernieuwen uw gehele trap.


5) Opletten geblazen
Misschien wel het meest logisch van allemaal; goed opletten en bedachtzaam gebruik maken van de trap. Hoe mooi en goed uitgevoerd een traprenovatie ook is, opletten blijft het allerbelangrijkste voor zowel kinderen als volwassen. Uiteindelijk is hiermee het gros van de valpartijen te voorkomen.


Zorgt uw onveilige trap voor ergernissen en valpartijen? Wellicht is een NEWstairs traprenovatie of trapbekleding ook voor u dé oplossing. De trap is weer als nieuw en kan een leven lang mee.

 

 

 

NEWstairs trapconfigurator

NEWstairs trapconfigurator

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw traprenovatie of -bekleding?

Met een paar muisklikken ziet u hoe u een greep uit de diverse opties kunt combineren.

CREËER HIER UW EIGEN TRAP